Investiție pentru România

01/09/2020

Cea mai mare investiție de real-estate din Europa: peste 2.87 miliarde de euro

 

În contextul dezvoltării dinamice și al nevoilor în continuă schimbare ale mediului economic și social al țării, Camera de Comerț și Industrie a României își propune demararea construirii celui mai mare proiect mixt din Europa. Un demers de revitalizare urbană unic, inspirat din simbolurile autohtone, conceput pentru a pune în valoare potențialul național și pentru a reprezenta România la nivel internațional.

 

Proiectul de dezvoltare a zonei Complexului Expozițional Romexpo este gândit ca un parc expozițional permanent, cu funcțiune multiplă, având capacitatea de a concentra evenimentele majore, naționale și internaționale, prin poziția strategică în centrul de business al Capitalei României și componentele mixte complementare. Acesta va fi punctul de întâlnire al comunității, cu o identitate autentic românească, care va coagula entități diverse, de la publicul larg până la reprezentanți ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.

 

Un proiect pentru România -  pilon al coeziunii sub cele mai diverse forme:  

  • Coeziune între exemple și valori – un singur proiect va promova România printr-una dintre cele mai cunoscute personalități ale sale: Constantin Brâncuși.  
  • Coeziune între medii de dezvoltare – într-un singur loc, vor funcționa împreună medii artistice, culturale, expoziționale, de recreere, de afaceri și de retail.  
  • Coeziune între companii și oportunități – un singur proiect va găzdui sediile a sute de companii și va genera peste 30.000 de noi locuri de muncă.
  • Coeziune între comunități – un singur proiect va fi locul de promovare, dezvoltare și susținere reciprocă a tuturor industriilor și domeniilor economice din România, de la turism la producție, de la mobilă la cosmetică, de la IT la agricultură etc.