Destinație pentru Europa

01/09/2020

Proiectul de dezvoltare a Centrului Expozițional Romexpo depășește tot ceea ce s-a realizat până acum în materie de revitalizare urbană, având capacitatea de a aduce Europa mai aproape. Va fi singurul centru expozițional integrat într-un proiect mixt de anvergură de pe continent, un etalon pe care România îl va lansa în mediul competitiv al capitalelor europene.

 

Noua dezvoltare va avea ca parte integrată Pavilionul Central Romexpo și va avea un impact major asupra traiectoriei de evoluție a Capitalei și potențialul de a transforma Bucureștiul într-unul dintre principalele puncte de destinație pentru întreaga Europă.

 

Ansamblul va include:

Centrul de artă, prin crearea unei noi atracții pentru România, cu rezonanță internațională: Muzeul de Artă „Constantin Brâncuși”.  

Centrul de evenimente și cultură, reprezentat de reconfigurarea Pavilionului Central actual în Sala multifuncțională. Un spațiu artistic demn de o capitală europeană, care va găzdui evenimente multiple, expoziții, concerte, competiții sportive și altele.  

Centrul de expoziții, parte integrată a proiectului prin pavilioanele expoziționale revitalizate și modernizate, care vor continua să genereze târguri și expoziții de anvergură națională și internațională, în parteneriat cu autoritățile publice, misiunile diplomatice, mediul asociativ și de afaceri etc.

Cel mai mare Lifestyle Center din Europa, un spațiu al comunităților, care va include noi destinații de petrecere a timpului liber, cele mai noi concepte de entertainment și ancore de retail în premieră în România.

Centrul de Business al Capitalei, destinat celor mai renumite companii multinaționale cu sedii de operațiuni în România. Districtul va fi format exclusiv din imobile construite conform standardelor internaționale pentru clădiri vezi (certificare LEED), dotate cu sisteme, aparatură și echipamente de ultimă generație. Clădirile de birouri vor avea integrate zone de servicii și facilități pentru cei peste  30.000 de angajați care vor lucra în cel mai puternic pol de business din țară.   

Un nou parc și zonă de recreere oferite Capitalei, gândite sub forma unor succesiuni de grădini și atracții publice, care vor crea o conexiune verde între funcțiuni și o legătură prin natură cu Parcul Regele Mihai I al României și Piața Charles de Gaulle.

Cel mai mare oceanariu din țară, un adevărat parc acvatic, care va constitui un inedit spațiu de relaxare al familiilor și un nou punct de interes al Capitalei.

Un nou hotel de 5 stele, realizat în linie cu exigențele celor mai renumite branduri hoteliere din lume.

Cel mai mare spațiu destinat producătorilor și comercianților autohtoni, de tip Fresh Market, care va susține promovarea și dezvoltarea produselor locale.

Centru al antreprenoriatului românesc, prin construirea celui mai mare spațiu de coworking din România, care să ofere oportunități de creștere pentru inițiativele autohtone.

Cel mai mare parcaj din România, cu peste 12.000 de locuri de parcare.

Noi soluții de modernizare a infrastructurii și de fluidizare a traficului:

- creșterea de conectivitate a rețelei prin crearea de noi artere, lărgirea unor benzi de circulație, piste de bicicletă și funcțiuni pentru susținerea mobilității urbane;

- punerea în valoare a axelor, marcarea acceselor și activarea fronturilor la bulevard prin introducerea unor funcțiuni de relație cu publicul.